Задължително четиво!

Тук на тази страница от днес 04. 01. 2011г.  ще намират място автори, блогове, постове, и четива, които непременно всеки е добре да прочете! Едни хора и едни неща, които ти слагат клечки на клепачите и после просто не можеш да спиш…….

Идиоти                                      28.08.2016г. от  Тихомир Димитров

Така наричам хората, които не могат да четат и да пишат на родния си език. През 21-ви век.
Не сме в Средновековието вече.

Но тези хора упорито коментират. Постват в социалните мрежи. Настояват. Пишат мнения в блогове. Искат да са забележими. Да изпъкват сред останалите.

Разбира се, не им стига акълът как да си направят свой собствен блог, фейсбук страница или друг вид безплатна, леснодостъпна залъгалка за масите с цел споделяне онлайн, но са постоянен pain in the ass за хората, които вече имат такива.

Обикновено „изпъкват“ сред останалите с ГОЛЕМИЯ ШРИФТ на „безценните“ си съвети, мнения и препоръки, които наистина са такива:
Без-ценни.
Защото не струват и пукната пара!

Кажете ми, кой се интересува от заключенията на NEGRAMOTNIKA, според вас? Във века на информацията?
Живеем в началото на 21-вото столетие. Информацията е всеобщо достъпна. И напълно безплатна. Няма нужда дори да ходиш на училище, за да се научиш на четмо и писмо.

Липсата на елементарна грамотност издава само:

А/ Отсъствието на всякакво желание да усвояваш нови знания
и… (0ще тук)

 ПРИЯТЕЛИТЕ НА МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ……..         08.04.2011

Не са мои приятели!

От близо година нямам Фейсбук защото:

Панаира е толкова голям навсякъде а Фейсбук в основната си част го прави просто пълен! Аз обичам и уважавам приятелите си и искам да съжителствам в хармония и комфорт с тях, но твърдо заявявам, че приятелите на моите приятели не винаги са мои приятели! Пресечните точки с непознати и несимпатични хора потъмняват средата, пространството и мирогледа ми! За да не ставам неволно част от онова, което ненавиждам напуснах тази сцена и без мен изкривена!

Едва ли бих обяснил по-добре мотивите си да напусна този цирк без време, затова визирам Тишо, който го е сторил вместо мене……..

Първо, поставям под съмнение факта, че може да имаш, примерно, 800 приятели – колкото имах аз, макар внимателно да подбирах всеки нов контакт. Второ, от тези 800 приятели, в ежедневието си реално виждах какво се случва само с 5-10 човека – тези, които губят най-много време в мрежата, качват най-много снимки, пишат най-много коментари, статуси, бележки, поставят най-много линкове и, въобще, превърнали са се в най-пристратсените, хиперактивни потребители. Но това не са задължително най-добрите ти приятели. Обикновено са най-добрите спамъри. Или хора с прекалено много свободно време на работното си място. Или пък са най-големите нарциси, които държат да ти покажат новия си педикюр, новата си рокля и прическа, новата кола или новата приятелка. За всички тези хора Фейсбук е „манна небесна”, но те едва ли са най-добрите ти приятели и едва ли толкова много държиш на еднопосочната, ежедневна „връзка“ с тях. Едва ли си чак толкова обсебен от техните каузи или идеи. Едва ли си чак толкова влюбен в тяхното собствено хипер Его. Да, обаче, Фейсбук предлага точно такъв тип „връзка с приятели”. И нищо повече от това……….прочети целия материал тук:

20. 01. 2011    Капка Стойкова

ПРАВО В ЦЕЛТА

Днес на чистачките на семейната ни кола намерих бележка. Обикновенно ме дразнят всевъзможните рекламни брошури, но сега искрено се възхитих. На бележката беше написано :………

14. 01. 2011  webcafe. bg

НАЗНАЧЕН ЗА МИЛИОНЕР или за равния Ви старт в живота приятели…..!?

Във времето, в което всички имат по една панелка и един москвич, Недялков тегли кредит от 17 млн. лева, за който твърди, че е изплатил до стотинка. Не казва кога точно го е върнал и на кого. Отрича да са му поставяни условия срещу парите.

Какво се случва с останалите – някои от тях попадат в списъка с кредитните милионери, други се възползват от курса на долара и за 17 млн. върнаха 400-500 хил. долара. Целия материал ТУК!

10. 01. 2011    Позитивното

Бъди благословен

Винаги знай, че си обичан безгранично
и ти също винаги бъди готов да обичаш безусловно!
Когато си изкушен да съдиш, не забравяй,
че всички ние сме едно цяло и всяка твоя мисъл
отеква във вселената, докосвайки всеки и всичко!
Другите красиви думи прочети тук….

07. 01. Тихомир Димитров
Тва не – „Така правят всички“

Приятелите и колегите ти слушат чалга? Зарежи ги и си намери други, по-свестни приятели и колеги. Сама по себе си музиката не може да ти навреди. Пошлата пейзанска култура, която влачи със себе си, обаче, може! Искаш ли да си престъпник, а жена ти проститутка? Пълниш ли буркани всяка есен? А прасе колиш ли? Занимаваш ли се с далавери? Обичаш ли изневерите? А циганите? Кючек на зурла и тъпан можеш ли да играеш? Ако отговорът на всички тези въпроси е НЕ, значи просто си попаднал в грешната среда, човече! Смени си работата и отсвири дивите селяни, които ти се пишат за приятели. Открий онази музика, която те докосва отвътре толкова силно, че чак ти се иска да заплачеш и се научи да общуваш с хора, които четат книги и се интересуват от изкуство. Нямаш представа колко много ще те промени това. Целия материал прочети тук…

о6. 01. 2011г.    АЛБЕНА ПАЛПУРИНА

ЖИВОТА Е ПОП-ФОЛК

Тази вечер бях на рожден ден на една позната, която не ме предупреди предварително за характера на проявата и се озовах там. Невероятен „икспириънс“ така да се каже. За първи път в живота си чух happy birthday в чалга формат: „хепи бъъъърдей, тайра,ра,ра,ра-хепи бъъъдрдей, тайра,ра,ра,ра“. Преди това успях да „злоупотребя“ с някои вещества и това парче ми се стори най-уникалното нещо произведено в България! Като тунингован Мерцедес дизеларка, от 85-та, със спойлери на Фиат и броня на ЗАЗ. Такъв музикален шедьовър не съм и предполагала, че може да съществува. Смяла съм се със сълзи, почти изпаднах в истерия.

Но по-интересното беше народа. Масата. Хората. Шкембетата. Циците. Косите. Циците. Шкембетата. За 1 час придобих наземна представа, така да се каже от извора, за настоящата реалност в БеГе. Насред Слатина…… целия материал прочети тук!

04. o1. 2011       доц. д-р Николай Слатински

Кадрите решават всичко! (Все за същото с нарастваща тревожност)

Да си интелигентен човек днес в страната ни означава да се чувстваш лично засегнат, лично обиден, лично разстроен, лично паникьосан от интелектуалните, умствените, професионалните и моралните „качества” на първите лица в правителството и парламента!
Малко, много малко са способните, образованите и възпитаните хора у нас, които да не изпитват стрес, страх и срам от езика, поведението, маниерите, плоските номера и тъпите хватки на формалните неформални и неформалните формални първи партийни и правителствени ръководители…       прочети целия материал тук!

Един коментар за “Задължително четиво!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s