Леко с нервите!


Понякога е по-добре да не казваш нищо, за да не те помислят хората на около за прекалено прост, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всякакви съмнения! Същото правило важи и за действията, които хората предприемат без предварително да ги обмислят. Така е и в училище, когато вдигнеш ръка неподготвен, така е и в бизнеса инвестирайки по-скоро от мерак за сметка на ясната визия, за това какво всъщност смяташ да правиш!

g1p2752

Жени от Big brother4

Дамата на снимката е неопровержимото доказателство за това! Лошото обаче е, че обикновено негативните резултати дори и в следствие на малко наброй прегрешения на един човек могат да заличат многоброините усилия и постигнатото от целия екип, фирма, партия и т. н. Умението да се владееш е едно много положително качество, което ако не притежават хората могат поне да опитат да прикрият липсата му, било то понякога и с пасивно поведение!

При вас как е? Лесно ли избухвате и кое е онова, което най-често ви кара да го правите? Надявам се да не са изядените в повече филийки хляб от някой в компанията ви 🙂 .

Advertisements

4 thoughts on “Леко с нервите!

  1. Тъй като много рядко гледам телевизия, не познавам дамата от снимката и приемам въпросът ти като принципен.

    Отговарям и аз „по принцип“ – ядосвам се само за неща, които засягат хора, които обичам и на които държа. / http://www.leeneeann.info/blog/?p=1190 / извинявай за линка, но е дълго да ти го преписвам или преразказвам 🙂

    В работата – по-скоро не избухвам. Работата ми е специфична и относително неясна за околните, аз знам това и съм свикнала да обяснявам по много пъти едно и също нещо. И все пак – да – случвало ми се е да избухна /и да се разкрещя/, но това се случва много много рядко /най-много веднъж в годината/ 🙂

  2. LeeAnn няма за какво да се извиняваш – за линка по-скоро благодаря 🙂
    Това, че умееш да се владееш е супер качество, което в днешно време малко хора притежават!

  3. Pingback: Дума… « Преди да полетиш

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s