Фатално решение! Или скоростта на охлюва 2….


dj16mc31Кое е по-по-най?

Джон Ленън беше казал, че „живота е всичко онова, което ни се случва докато ние си правим някакви планове „– прав е бил! Аз бих се изразил малко по-иначе: За мен живота е онова, което се е случило до момента – не знам какво ще стане след една минута а какво остава за утре, догодина, след десет……
Въпреки всичко аз вярвам в планирането, разчитам на него и му обръщам особено внимание. Все пак живот ден за ден не е моята формула пък съм завършил и планиране! Ако не планираме бъдещето си а живеем само с настоящето има вероятност да останем завинаги в миналото! Прагматизма внимателното претегляне и разделяне на важно и по-важно са ръководните мотиви при вземането на решение за една или друга постъпка за едно или друго начинание предпоставка са за това дали да рискуваме понякога или изобщо да не предприемем нещо, което после ще ни тежи с неизвестността от това, какво би могло да стане ако……. В осовата на всичко обаче стои субективния фактор (тогава, когато желанията ни изместват разума)!
Черешката на тортата обаче са онези моменти и преживявания наречени изненада, онези събития, които променят живота ни независимо от това, какво сме си наумили или желаем!
Как тогава да се научим да не спорим със себе си ако взимаме сами решение за нещо или как да направим така, че да не се надвикваме с колеги, приятели, близки? Как най- правилно да подредим приоритетите и да не позволим личните амбиции, пристрастията ни ако щете дори и лобизма да не замъглява съзнанието ни и да попречи на обективната истина да работи в наша полза?

Няколко съвета в тази посока:
– Потърси база за сравнение – при други обстоятелства или в предишен опит как подобен проблем е бил разрешен или какъв е бил резултата от взетите решения;
– Потърси повече от едно мнение (ако спора е между повече хора притеглете мненията чрез анкетен способ –няколко мнения при наличието на няколко алтернативи. В икономиката се среша при олигополната форма в пазарните структури!).
– Не е много полезно но ако трябва дайте си малко време и отложете вземането на решение. При различни условия и промяна на средата има вероятност влияещите ви фактори да променят тежестта си – или за добро или за лошо обаче! Именно за това този пример е и на последно място!

Сега разбирам на сто процента дилемата на Хамлет да бъде или не но житейския кръговрат понякога ни поставя пред избора да отречем онова, което до вчера е било нашето мото а днес……. най-големият ни проблем!

Човека който виждате на снимката обичаше тази професия някога а днес дори не стъпва в дискотеката като клиент!

Следва продължение…..!

8 коментара за “Фатално решение! Или скоростта на охлюва 2….

 1. Аз не съм много по планирането. Обичам да ми се случват нещата на момента. Не обичам прекаленото очакване на дадено събитие. По-добре да нямам много време за правене на планове, защото много фантазирам и после се разочаровам 😉

 2. Otnovo ne moga da se spra da ne komentiram.Ami da.Genialno e.Az planiram, no znam, che ne vinagi stava , kakto iskam.Ima edna mudra misal po tozi povod- ;Pravi vinagi kakvoto tryabva,a da stava kakvoto shte.Den za den ne iskam da ,iskam step bei step.Mnogo shte se radvam pone edin pat i az da polucha komentar za komentara si ot Hr. Mitashki.PS.Snimkata ti e the best.

 3. Pak iskam da komentiram.Po povod komenta Nr;1 -.Planovete ne sa mechti a realnost.Fantaziite sa po skoro nashite mechti. A Mitashki kazva- ;Sledvai zelite si, za da sbudnesh mechtite si.A zelta vse pak e vid plan.

 4. И аз съм като Вили, но за сметка на това гледам да спязвам обещанията си или поне се обаждам, за да се извиня и да насроча друга дата, ако е възможно… и ужасно се дразня, ако някой ми ‘върже тенекия’. 🙂

 5. Хм Risseellis? Ами например на първо време относно коментарите ти ще е по-добре да са на кирилица! Паузите да бъдат след поставянето на точката и запетаята(.,) а не преди тях!!!
  Относно правенето на „това което трябва пък да ства каквото ще“:
  – Не ми харесва тази максима! Идеята е да сме сигурни в това, което правим (дали точно това трябва де се прави)! А резултата е добре да е не каквото ще а коквото сме очаквали! Иначе…..няма смисъл!!!

 6. Pingback: Скоростта на Охлюва 3 « Преди да полетиш

 7. Pingback: DJ Bobby I – Да бъдеш най-добрия това е достатъчно! « Преди да полетиш

 8. Pingback: Псевдоним « Преди да полетиш

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s