Николай Мартинов ги размаза!!!


nikolai-martinov

ПОХОДЪТ
Сам тази нощ пред звездния безкрай.
Сам беше той увит със скъсан плащ.
Всеки друг би спрял, всеки, аз знам.
Всички други спят знам, че съм сам.
Всеки друг би спрял в своят Рай.
Кой ли би вървял докрая сам извън своя сън?

Мрак студ и прах пред звездната врата,
за първи път сега и той изпита страх.
мойте войни спят, сам съм сред тях.
Всеки друг би спрял в земният Рай,
само аз не спрях. Стигнах до край.
Пътят свърши сякаш бе отрязан с нож моят сън.

Старият жрец бе прав кой път винаги води до тук.
В чий сън светът е облян в кръв.
По кой път аз стигнах до тук.
Цял живот водех войни,
за да достигна ръба на света.niki-martinov1
Смърт, страх, пепел и грях
напомнят за мойта вина.

И нали ти жрецо мъдър в светлия храм Ериду.
О, ти предрече, че всеки сън има край.

Той бе повярвал на една древна карта
и цял живот бе водил войни, за да достигне
края на света. Далеч зад него бяха останали
Суза, Вавилон, Маган, Инд, Геон, Ефрат.

Той стоеше на ръба на света,
изморен, остарял, загърнат със скъсаното
наметало. Зад него в боен ред се строяваха
стотниците, войниците, бойните слонове,
конете, колесниците. А той стоеше на света
и гледаше в звездния хаос.
Накрая вдигна меча и викна: “Напред.”

Цял живот водим войни,
за да достигнем ръба на света.
Всяка нощ от страх се потим,
за да не паднем от там.

Сега кой ще ни каже,pobeditel1
има ли пътят ни край?
Кой ще ни каже,
ще стигнем ли ние до край?
Ти жрецо мъдър в светлия храм на деня.
О, ти предрече, че всеки сън има край…

 

Ритуално убийство – само така мога да нарека онова което Николай Мартинов (Моят фаворит от първия ден – особено след напускането на Здравко) направи с 90-те процента вот и цялостното си представяне в третия сезон на Сървайвър България! Все пак хората отсъдиха, все пак достойната част от журито отреди – да бъдеш ти Николай! Един от малкото примери в последно време за това, че все пак в нашата страна справедливостта все още е добродетел!

ЧЕСТИТО НИКОЛАЙ!!!

Виж още:

Идвам с мир…

От другата страна на…..

11 коментара за “Николай Мартинов ги размаза!!!

 1. По-нагласен сървайвър от този не е имало. Просто самият сървайвър беше направен заради Николай. Абсолютно дразнещо същество. Спечели човека с връзките и с протекциите, е това ако е справедливостта здраве му кажи. Очаквайте в следващия сървайвър някой друг роднина на Николакчо.

 2. @甯不傀 🙂 … Може и така да е!? Ако е така, както казваш това е добре за българската кинематография – Холивуд ряпа да ядат! То актьори, то сценаристи и …….

 3. Обективно погледнато и що се отнася до оцеляването, Николай ги разби и в този смисъл заслужи победата. Само дето дразнеше и парадираше с тези си умения, явно егото му е големичко. Моите фаворити Здравко, Яна и малката Силвия отпаднаха рано, радвам се за Николай, наистина, от тримата финалисти точно той заслужаваше и спечели. Но ако чете този блог, един съвет – да го дава малко по-скромно, дори когато си най-добрия, скромността само може да ти донесе симпатиите на хората, тя няма да ти навреди. В играта хората не го харесваха не толкова, защото ги беше страх от него, а защото ги отблъскваше с постоянно завиране в очите на предимствата си. Но все-пак – честито, в чистото оцеляване нямаше конкуренция.

 4. 甯不傀 – Дори и да е нагласен нямаше по „Сървайвър“ човек от Ники. Той си я заслужаваше победата. А пък и тия 90% от гласуването с СМС-и немисля че беше нагласено щото всички които следят предаването и които познавам гласуваха за него 😉

 5. и на мене фаворит ми беше Николай, даже на изпитанието, в което той стана първият финалист сърцето ми се разхлопа да не би да отпадне 😳 да, знам, тъпо, но ми хареса играта му, а и наистина заслужаваше. Лъжел, казват, той пък го нарича стратегия, каквото и да било, той е човекът-сървайвър 🙂 А, колкото до уменията … е, цар е, с’я, кво да правим 🙂

 6. И аз бях за Николай и съм щастлива, че той точно спечели! Относно самочувствието му, е… има го в излишък, но е подплатено и затова не ме дразнеше. А и всеки си имаше стратегия. Някои се присламчиха към жените, други се правеха на сиви кардинали, трети бяха безхарактерни… Определено Николай е истински сървайвър. Успя да подобри бита си и дори и на другите! Браво, Ники!

 7. И аз ще си позволя да коментирам, като бивш необразован български и настоящ образован немски журналист-;най добрите новини, са лошите, а тук в случая, ами да.То е ясно. Николай.Точно защото всички са доловили неговото ЕГО.Та той е умен и красив мъж и си го знае и сам се цени, затова и успя.ЕГОТО е като лошите новини-лоши, лоши ама истина, която може да се докаже. Обичайте себе си, ако искате и другите да ви обичат.Браво Николай.

 8. Относно първия „изказвач“.
  Ти явно имаш комплекси и още повече те стряска, когато видиш или вече знаеш, че някъде там съществува дори малко могъщество,
  което може да те погълне, та затуй говори така, казано литературно… небивалици.
  Та Относно този драскач, който по-горе се изказва, ето неговите думи: ……………..

  „甯不傀 Казва:
  22 декември, 2008 at 11:07 am
  По-нагласен сървайвър от този не е имало. Просто самият сървайвър беше направен заради Николай. Абсолютно дразнещо същество. Спечели човека с връзките и с протекциите, е това ако е справедливостта здраве му кажи. Очаквайте в следващия сървайвър някой друг роднина на Николакчо.“

  Научи се на учтивост, защото след време ще ти потрябва.
  Ти дори да нагласиш нещата, дори да ти дадат милиарди пак не би могъл да издържиш, дори и една нощ на острова, защото си обречен на самоубийство от завист, злоба, криза, комплекси, лицемерие и прностотия.

 9. За оцелявонето да – оцеля но сам.Би оцелял на самоте остров но сред хората нямаше да устиска .За да оцелее сценаристите го изпратиха на острова.

 10. Победи този, който трябваше. Да, Николай има тежък характер и честно казано се радвам, че не ми е в къщата, но състезанието беше по оцеляване сред дивата природа, а не за Мистър и Мис Найс. Колкото до оцеляването сред хората – той и сред хората си оцеляваше перфектно, че и те покрай него, което не им попречи да му покажат пътя при първия удобен момент. Това какво, чест ли им прави?

  Като цяло – заслужена победа. Браво.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s