Приятели в нужда или Добри думи за добри хора!


През последните 8 години съм провел повече от 1000 интервюта за работа, като на повече от 990 🙂 съм бил от страната на работодателя! На около 10 от тях съм бил от страната на кандидата и те са ми отворили поне 4 широки порти на големи компании, в които имах щастието да работя, трупам богат опит (червени и черни точки в CV-то) и градя кариера! За онези, които ще ми завидят ще кажа, че за да се докопам до тези 10 интервюта съм изпратил своето CV поне 30 пъти, така, че не се лъжете прибързано за твърдият ми титуляризъм 🙂 ! Още по-голямо ще бъде учудването ви, като ви кажа, поне 10 пъти съм и отказвал да прием предложение за работа, което е било апетитно и предизвикателно и то в момент, когато наистина съм имал сериознна нужда от такова! Причината да споделям горенаписаното е, че искам да повдигна малко духа на онези, които към този момент са понавели малко глави!
Говорих с мног хора последните четери месеца, слушах в повечето време!!р! Е няма от какво да се стресна повече, отколкото от оптимизма на всички 🙂
Не съм писал за това знам! Не споделях-тайни нямам 🙂 !
Просто слушах, четох, гледах……
Вече съм спокоен – всичко е добре щом започва добре и как да е друго щом винаги е било така 🙂 Никой от моите приятели не наведе глава и не спря да се бори!
Основание за оптимизъм и за напред ми дават доста неща към днешен ден но най-вече примера на някой хора-мои приятели, които всекидневно се стремят именно към това да мотивират било то и без предварително да са си поставили точно такава цел!
Учудващо е как съвсем обикновенни случки, събития и доста често не толкова познати нам хора могат да сторят чудеса в това отношение!
Да спомена днес една малка част от тях е инициативата запоната преди време в блог прстранството „Добри думи за добри хора“ Вили моята градска приятелка с която подскачах на концерта на Мадонна и която с Наско ще посрещна и за Елтън Джон :), Дачи с една най-човешка инициатива за едно от нашите деца, Майк Рам и непрестанните му терапии за нас мечтателите с непрекъснато збъднатите мечти (осъзна ли го благодарение на него) са онези, които не спират да ме мотивират с доброто, което умеят да вършат без предварително (демек преднамерено или с цел) да го планират – то е в природата им! Живеем живота си водени от емоциите ала винаги има и място за сравнение! Гоним цели и винаги имаме модел за подръжание! …….. Правим периодично и равносметка……!?!? Добре, че ги има-добрите хора!

Модела е също нещо, толкова субективно и все пак…..? Щом можем да избираме значи можем и да се взираме-правилно или не…..имаме избор!!!
Позитивизма не е задължение а по-скоро идея! В големи периоди от живота ни той дори е и цел!? Изисква ли обаче вяра и вдъхновение или просто повечко житейски опит все още много от нас не проумяват!
Позитивно мислещия човек възприема положително себе си и другите; убеден е, че това, което има като реална цел ще го постигне; доверява се на собствените си сили; цени това, което прави и не изпитва страх при ежедневните препятствия.

За да придобием позитивно мислене трябва да се упражняваме на него. В тази посока са и моите пожелания към онези, които толкова време се притесняваха от всичкото толкова време 🙂 ……

Advertisements

7 thoughts on “Приятели в нужда или Добри думи за добри хора!

 1. „За да придобием позитивно мислене трябва да се упражняваме на него.“ – Това е най-важното. Нещата не стават лесно и дори себе си е трудно понякога да накараме да повярваме в доброто и в успеха. Но когато видиш доброто, което си посял, да дава цветове и плодове, това е най-голямото щастие на света.

 2. Позитивно мислене има само този, който се бори и вярва в победатата, над самия себе си,когато си разсее колебанията и не му се налага да вика неволята… и,когато не успее,не се вини, а продьлжава,кьм целта.Позитивно мислещите са така наречените,силни хора,които много упорито работят за изпьлнението на тяхната цел.Такива хора ,са най доброто обкрьжение и пример, и приятел.Те винаги ще ти изправят главата,когато е наведена.

 3. „Позитивно мислене”…
  Понятието е доста по-„обемисто”, отколкото сме свикнали да го считаме.
  Не е само в това, да се „напомпаме позитивно”, нито в духовната подкрепа, която ще дадем или получим.
  Същността е къде живеем психически, в коя сфера работи мисълта ни – в „светлата” или в „тъмната”.
  Доста неясно се изказвам, ама това иска доста писане (и „илюстрации”)… 🙂

 4. За тези, които знаят за какво говорим си доста ясен Графче 🙂 Все пак от психическата нагласа идва всичко! Идеята обаче е малко по в страни от това какво мислим а какво вършим и дали все пак вършим онова, което предварително сме били решени.

 5. Хелоу, дет се вика, Мите! Съгласна съм с Графа. Ясно е, че не е лесно да си добър и усмихнат постоянно, но, пък, е интересно, нали :)Не е лесно да си позитивен, когато вместо добър ден с усмивка, получаваш пиянски поглед тип’махмурлия съм, не ме закачай, къде ми шкембето(чорбата)?“ или ‘искам това сега и веднага, ако може за вчера’, но точно там е цаката 🙂 И ти сия уловил 🙂

 6. Миташки, благодаря ти за хубавите думи.

  🙂
  само една вметка…
  казваш „Позитивизма не е задължение а по-скоро идея!“
  не, Митак, той е начин на живот – нещо като дишането – случва се без да искаш, без го усещаш и без да мислиш за него!

  е, вярно, всеки се учи да диша… 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s