Ден първи!


Признавам си, че съм провокиран за този пост но това е нормално! Живота не е солово изпълнение а напротив! Всичко онова и всички онези, заради които се опитваме да бъдем дори това което не сме влагат истинския му смисъл! Абсолютна истина е, че миналото трябва да си остане там, но по-голямата истина е, че към бъдещето трябва да се гледа с широко отворени очи, разкопчана риза и отвързана душа – стига скрупули, клишета и догми!
Тази песен е аналог на онова, което днес прочетох но е и мое кредо от много много отдавна! Подарявам тази мелодия на Приятелите, които през Септември ми припомниха за разкопчаната риза 🙂 Онези, които не се виждат във фото репоратажа прегръщам ги силно и ги целувам нежно днес, защото е ден първи……а как само ги обичам…..!!!???

Секундите надбягани
от пулса на сърцето…
Пристига сняг на прага ни
и става много светло.

Приижда с гръм и музика,
облечена във бяло –
след нощната илюзия
да почнем отначало.

Да сложим ясна граница
на своя ден предишен
и върху чиста страница
„ден първи“ да напишем.

След празничните изстрели
в пространствата далечни
ще срещнем нови истини
и хора по-човечни.

Тревоги ще изпитаме,
ще стигнем нови цели…
Нощта приижда в дните ни
като снежинки бели…

Да сложим ясна граница
на своя ден предишен
и върху чиста страница
„ден първи“ да напишем.

15 коментара за “Ден първи!

  1. Както и да изглежда, щастлива съм.Само разсъждавам, как … но нищо, ще изчакам, за да си направя заключенията сама и тогава ще говоря или ще питам…за моята работа, за хорат които я движат и за продължаването и намесването дори след време…Как е устроено всичко- не се демонтира , или поне да се подменят части с обратен знак, да има вид напредък…Разбирам напълно унинието и мъката, които се явяват когато си залят с ледена вода и всички амбиции са унищожени…

  2. А какво става с настоящето? Да не забравяме, че то е портала към бъдещето. Сей днес, за да жънеш утре. И се радвай на добра реколта, ако вчера или днес си се грижил добре за нея.

  3. Хубаво е да мечтаем за утре, стига да не забравяме да живеем днес. Защото вчера няма да се върне, а утре може и да няма. Да не пропускаме това, което ни се предлага днес.

  4. Аз и без риза ще трьгна,ако трябва и гола,но амбицията,да започнеш отначало,ценните хора притиснати до мен,с пьлни гьрди поемам вьздух и напред с тяхната любов, зная че си струва и ще успея да си направя по добро даже и миналото,с още по доброто УТРЕ.

  5. А така кажи им! Ако трябва и гол ще се съблека ама……обичаме бе…. и бтеатъра и операта ама и Бахура обича ме 🙂 Това за по-доброто и минало и бъдеще ме накефи – ей така те искам Еllkee! Кръвта вода не става – виното обаче на ракия ДА :)!

  6. Аааааа,на вода не става,но на ракийя,да.Аз от посещението ми в РОДИНАТА и РОДНИНИТЕ сьм на друго мнение.НО,по добре на ракийя,отколкото на вода,абе обичаме.DANKE за поздравчето,нека всички да направят като мен,,хе хе,боса по асфалта, ама няма не и накьде,напрееед !!!!!

  7. Страхотна песен.Днес е първият ден от останалият ни на тази земя живот.Как ще го изживеем зависи само и единственно от нас.

  8. Немога да спра да опровергавам, нека се изкажа,абе колко хора разбират нашите езици, какво е,за всички вас -,Пьрвия ДЕН???? Стига буквализьм,….Ееееееееееее, НАЧАЛО му е името на този пьрви ден, защото денят понякога е адски дьльг…..

  9. Pingback: Опит за летене « Преди да полетиш

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s