Да обичаш на инат….!?


Веднъж попитах човека, който според мен знае този отговор Велко Кънев – „лесно ли е човек да обича на инат“ – оказах се прав! На инат или не идеята е да го показваш! Всеки човек обича! Обичаме по различен начин и по различен начин го показваме! Странното е,  че винаги ни личи. Лесно се познава, когато един човек е завладян от нещо, било то човек, предмет, идея или просто мечта. Любовта ни издава! Прави ни различни – за жалост понякога слаби а понякога безрасърдно силни 🙂 и все пак живи! Любовта пречиства душите ни – забравете, че под каквато и да е форма тя може да е грях! Обичш ли го знаеш – не можеш да излъжеш дори себе си! Чуството е странно – променя те, откриваш себе си, такъв какъвто не си се познавал……в зависимост, от това в какво си влюбен: човек, предмет, идея……! Да обичаш е чисто.

Винаги има причина човек да обича! Понякога заради някой друг може да се влюбиш и това да ти остане за цял живот! Така на 6 години заради приятел се влюбих в отбора на моето сърце, сестра ми ми показа силата с която може да те завладее музиката, Иван Кунев ми даде да разбера какво е да можеш да се довериш на приятел – обичам те „Куче“!

Как да се борим ако не обичаме и се надигнем след падане, как да прощаваме и дарим някого нещо, как да се справим с болестта, с трудния ден, лошите хора и злобата на колегата? Как да вярваме, как да мечтаем……..как, ако не обичаме? Как ще продължим напред …..как?

Дори да не ни разбират ние пак ще обичаме – дори ако това да е на инат!

Няма човек, който да отрече любовта, защото начинът,  по който те кара да се чувстваш, безусловната любов , щастието и вниманието са страхотни причини да обичаш и да бъдеш обичан/а.

Преди време смятах, че болката се лекува единствено чрез забрава. Но ние не можем да забравим толкова лесно чувства , мисли и спомени … Просто трябва да помним, за да можем отново да обичаме!

5 коментара за “Да обичаш на инат….!?

  1. Точно на тази вьлна сьм в момента, искам да мечтая,искам да се изправям,когато падам и ударите на сьдбата ме покосяват, и лошите хора ме нараняват искам да не ходя, а летя, и това всичкото, го може Любовта,и няма да се вричам;(AMA..без да се увличам) колкото да тичам,пак ще я догоня любовта и тогава без крила , сьс сигурност ще полетя и ще обичам,та дори и грях да е,без правила..защото /Тя/ е моите крила.

  2. 🙂 „Лесната“ обич е малко подвеждаща – има опасност в даден момент да осъзнаеш, че ти е било приятно удобството, а чувството е било илюзорно. Докато „да обичаш на инат“ не ти оставя място за съмнение – щом обичаш въпреки всичко, значи поне не се залъгваш. Или поне така мисля сега. Има още време и вода да изтече. 😉

  3. Мммм…..доста съм съгласен Vilford! Това беше основната идея в думите на Велко и моето отношение към това да твърдя кога го разбираш, че е…..

  4. Човек обича веднъж в живота истински. И не от ден до пладне. Тая любов дето идва и си отива е за тия дето тепърва се учат да обичат.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s