Без граници…


 

Човешките възможности…. до къде могат да стигнат!? Кои са хората, които пилотират самолета докато прекосяваме океана, строят онези високи сгради, спасяват човешки животи или даряват органите си, за да живее някой друг! Силата на духа и разума променят съдби, променят политики, променят света!

Нямат цвят и възраст, нямат народност! Колко са тези хора и къде живеят? Какво ги прави, такива каквито са…..?

Един такъв човек, един невероятно голям Българин с пословичната си сила на духа и доказани физически способности живее днес в гр. Сливен!

Красимир Костов е роден в България и по-точно в Сливен на 22 Март 1959г. Още на 4 годишна възраст, след като преплува р. Тунджа под  вода  Краси загатва за своите неограничени възможности – на тялото и най-вече на духа! От тогава не спира да доказва силата на вярата и тази на характера си. Спорта няма име….. Краси плува, играе футбол и промяня смисъла на понятието разстояние и време преодолявайки ги с бягане или на велосипеда. Супер триатлона е дисциплинта родила се благодарение на непримиримия му стрмеж към борбата с времето и пространството!

На световния форум Красимир Костов легитимира, както България така и вярата на всеки човек за успех – успеха тогава, когато истинки го търсиш и непрестанно желаеш!

През 1988г. Смайва света с невероятното си постижение, като изминава разстоянието от Лондон до Париж с бягане, преплуване на ламанша и на велосипед за 32 часа! Светила в спорта като Сър Боби Робсън и световния шампион във Ф1 Найджъл Менсъл са одивени от рекорда на Краси и не крият възхищение към човека демонстрирал извънпределните способности, задоволството си от факта, че са в едно телевизионно студио с феномена, имат удоволствие да се докоснат до него и да го познават! Красимир Костов не спира да търси предизвикателства и да поставя на изпитание духа и тялото. През 1993г. в чест на празника на родния си град Сливен поставя рекорд, като за по-малко от 24 часа непрекъснато каране изминава близо 700 км. с велосипед по не лекия маршрут от София – Карлово – Казанлък – Сливен – Ямбол – Грудово – Бургас – Грудово – Ямбол – Сливен – родното Селиминово до финала в  Сливен! Подвизите на Краси не свършват до тук! Най-хубавото днес е, че тепърва предстоят. Още тази година ще стискаме палци през месец Юли Краси да покори Швейцария! Едно своеобразно завръщане, за което винаги и всеки в живота си мечтае  –  „Завръщане в бъдещето“!

Advertisements

One thought on “Без граници…

  1. Pingback: Капки – една история в два филма! « Преди да полетиш

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s