За нашите мисли


Обективната действителност е могообразна и сложна!

Тази констатация обичам често да си я повтарям – превърнала се е като изходна теза за много мои начинания. За първи път прочетох тези думи в един сборник по счетоводство докато бях студент в сопанската академия в Свищов.  Заобикалящата ни среда с многобройните си фактори ни поставя непрекъснато пред дилеми с които да се справяме всеки ден. Трудностите по пътя на всеки човек са се превърнали в най-лесната причина за това, когато нещата не се получават! Колкото и да са наясно с всичко това повечето хора продължават да държат здраво за ръка демотивацията и да постъпват по най-лесния начин, като просто се предават или направо се отказват да приемат предизвикателства! Тихомир Димитров ме провокира в тази посока а надявам се и не само мен с идеята за отношението ни към нещата и живота! Как възприемаме, каквото и да било е ключа към резултата от действията ни. Говорих ви за личния избор. Нали се сещате, че за да стигнем до личните си решения се ръководим от отношението си към нешата!?

Мислещия човек е там, където са го отвели неговите мисли и гради бъдещето си въз основа на качеството на собствените си мисли! Тези думи на Уилфрид Питърсън твърдо подкрепям!

Какъв е ефекта от начина ни на мислене?

Хал Ърбън говори за това в книгата си „20 златни правила“

Не винаги, но при всички положения позитивното е далеч по-ефикасно от негативното. В действителност и двата типа мислене действат до известна степен. Те задвижват механизмите за осъществяване на нашите очаквания. Да мислиш позитивно звучи добре като пожелание но лошото е, че за повечето хора то си остава само това и нищо друго! Именно за това този подход е не винаги ефективен. Позитивното мислене трябва да бъде подкрепяно от искрена вяра и непоколебима убеденост – помислете за това, когато пред вас е човека в който сте влюбени и с когото искате да бъдете винаги! Вярата е умствен и духовен процес – много по-дълбок от онова, което повечето от нас осъзнават като позитивно мислене. Хората, които успяват в живота, не си мислят, че могат да успеят, те вярват, че ще успеят! Вярата в самите себе си не е резултат от отделни приливи на позитивно мислене. Тя се развива с течение на времето, гради се стъпка по стъпка и постепенно се превръща в начин на живот! За това не спирайте да вярвате в себе си и бъдете позитивни!

Освен да мисли позитивно е добре човек да се стреми да бъде градивен. Градивно мислещия човек си дава сметка и за негативните въпроси, които изискват да им бъде отделено внимание, но не се оставя да бъде погълнат и сломен от тях! Градивно мислещия ум трябва да бъде захранван с полезна информация, за да е в състояние да работи възможно най-ефективно. Добре е внимателно да подбираме информацията, която захранва ума ни – да внимаваме да не допускаме в него боклук. Едва тогаваще си изградим правилния начин на мислене!

Способността ни да правим сами избор, особено да избираме какъв да бъде собствения ни начин на мислене и отношението към живота като цяло е най-важното средство за постигане на успех и щастие. Най-добрия съвет, кото бих могъл да ви дам, е да мислите с открит ум, самостоятелно, да мислите градивно!

Това как живеете, се определя не толкова от отношението на живота към вас, колкото от вашето собствено отношение към живота; не толкова от нещата, които ви се случват, колкото от начина, по който умът ви гледа на тях!

Advertisements

One thought on “За нашите мисли

  1. На кака хубавеца, ей така си просто приказка за двама, страхотна промяна, никакви руси коси повече, руси жени може..

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s