Блясъкът на искрата


Първи златен медал

Шампионът

Шампионът

Стига да има кой да я запали. После искрата може да се превърне в пожар: на

финалистите

Боби и Никола

любовта, на страстите, на борбите ни!

Веднъж запален огъня иска малко: да го наглеждаш, подклаждаш и пазиш! Късмет е да имаш някой, който да ти посочи луната и ти да не гледаш в пръста му а в нея.  Ако го искаш силно един ден ти може да посочиш с ръка земята стъпил върху луната.

Десет месеца след първия допир с тенис ракетата на 9 години Никола Димитров Митев вече има и първия си медал при това златен и от първия турнир в който участва 🙂 в конкуренцията на още седем други момчета на негова възраст 8-10 год. от още два клуба от Сливен и Нова Загора.

Търпението, постоянството, труда и отношението винаги са добри партньори – рано или късно ти се отплащат!

Неделя 29-ти Април на кортовете на комлекс „Спорт палас“ в Сливен. Организацията на турнира беше на

ниво. Респектиращ беше и броя на участниците. В предварителнтата група Никола спечели и трите си срещи а полуфинала с Борислав се оказа най-трудната може би най-вече заради напрежението от задължителната победа.

всички медалисти

Всички медалисти

На финала Никола с треньор Христоско Атанасов не се размина лесно срещу най-достойния си противник Боби с треньор Анатоли Пеев но контузията на съперника облекчи до голяма степен нещата. Тук искам да отбележа мъжеството, което подгласника демонстрира стискайки зъби до края на срещата завършила с тайбрек! Много големи мъже могат да се поучат от примера и куража на момчето заело второто място. Боби завърши накуцвайки и блясъка на сребърния медал има силата на златния! Третото място зае Борислав също с треньор Анатоли Пеев побеждавайки в малкия финал Мони от Нова Загора!

Първата крачка е направена и за тези деца всичко тепърва предстои! Стискам ви палци малки мъже. Пожелавам ви колкото се може повече аса в сервиса 🙂 и ви подкрепям с всички средства – бъдещето е пред вас там където е и блясъка на славата!

Advertisements

5 thoughts on “Блясъкът на искрата

  1. На леля златния ми той Ежко, ами как няма да е, не може да е друг, кьща се гради вьрху основи.Да ми жив и здрав, акьл и разум има, на кой ли се е метнал?:)На Татиии ти.

  2. За да може обаче да се развива спорта в България, е необходимо всички ние да помагаме, а и преди всичко да спортуваме, защото така ще накараме и тези около нас да го правят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s