Капки – една история в два филма!


Капки пот, капки кръв и капка от сълза – болки, отчаяние и радост……

Всеки ден се срещам с нови хора, научавам по нещо ново за действителността и живота, но не всеки ден въздъхвам с облекчение, че постигам целите си! Днес обаче дишам по-леко и сякаш въздуха е по-чист и по-свеж! Много пъти съм говорил за това как възхищението постиженията и успехите на хората ме карат, да вярвам все повече и в себе си, но това лято ме накара да се гордея, че мога да познавам и да се докосна до такива хора!

Срещата ми с Краси през 2010 г. промени не само мен – тя промени житейската постановка на много хора! Познавам и съм слушал за десетки уникални постижения възможни за човешкия дух, но да съм част от нещо подобно не съм и предполагал!

България е уникална страна. И географски и исторически сме предпоставени да успяваме и да можем, а едно е сигурно, че независимо от условията не умеем да се предаваме! Има разбира се и изключения, но именно заради тях цената е толкова висока и блясъка толкова силен!

Когато чух за първи път историята на Краси за постижението му от 1988 г. си дадох сметка защо рекорда на Стефка Костадинова е още факт и не е подобрен – защото е уникален точно толкова, колкото е и тя самата, а уникалните неща и уникалните хора са неповторими! Дори един ден някой да го подобри – нещо което би ме възхитило уникалното ще си остане такова завинаги!

В България уникалните хора са много, но едно друго наше качество ни пречи да познаваме повечето от тях – безхаберието (за него обаче днес никак не ми се говори)! Днес предпочитам да преживея още веднъж и да направя достояние и на вас, онова което преживях аз!

Като човек обичащ спорта съм наясно какво означава подготвен и трениран организъм, но като част от едно уникално състезание вече знам и какво означава талант – нещо без което е почти невъзможно да бъдеш сред най-добрите в онова което правиш!

Забравен в родния си град Красимир Костов – човека изминал разстоянието от Лондон до Париж с бягане, плуване и на велосипед за 32 часа не е спирал да вярва, че един ден ще може пак да покаже какво е воля и дух! Срещна ни общ приятел преди две години и от това което видях разбрах, че в живота всичко започва от днес! Триатлона е изключително труден и достоен спорт. По света хората се отнасят с огромна почит към онези, за които преодоляването на времето и пространството са начин на живот! След известно проучване се оказа, че в България тези хора са малко, а един от тях стои пред мен! Това да не се взираме е една от причините да се губим и обезличаваме, а в този случай подобно отношение е недопустимо! Реших, че ще опитам да помогна да не пропилеем още едно природно богатство и още един уникален човек и да се опитам да направя така, че  Краси да се върне там където е неговото място!

IRONMAN е световния форум в триатлона. Действащи професионални състезатели, бивши такива доказвали себе си във всяка една от дисциплините които включва и тепърва атакуващи този връх си дават среща за да докажат на себе си и на света, че могат! Да преплуват 3,8 км. да изминат 180 с велосипед и да пробягат 42 км. за да пресекат финала за възможно най-кратко време – аз до преди време не съм си и мислел, че е възможно!

Материалното изражение както винаги се оказа най-малката цена една мечта да се превърне в действителност!

Да се намерят хора, които да протегнат ръка е за жалост почти невъзможно! Но да вложиш цялото си сърце и душа е всичко което можеш да направиш!

Ежедневните тренировки на краси и всички технически и организационни усилия от моя страна ни отведоха до първата спирка от приключението IRONMAN! След близо две години опити през Март тази година регистрацията за първото изпитание беше вече факт  – със стартов номер 799 участието в Регенсбург Германия на Краси беше вече възможно! Намериха се и добри хора които да помогнат за част от таксата за участие, екипировката и самолетния билет, а това какво направиха нашите приятели зад граница за нас сами преценете от кадрите които ви препоръчвам да гледате тук и тук!

След дългите години извън състезателната си дейност на 17.06.2012 г. сред още 1300 състезатели на брега на езерото Гугенбергер край Регенсбург Краси застана отново на старта на първата си битка! Нелеп инцидент по трасето 8 км преди финала му попречи да завърши и развее Българския флаг в Германия, но нищо дори и измъчващата го травма не успя да му попречи да направи това месец по-късно в Швеция!  Как се случи всичко така за да може за България да се говори днес и на IRONMAN ще ви разкажа във филма който можете да гледате тук!

Advertisements

3 thoughts on “Капки – една история в два филма!

  1. Хубаво е че след толкова препятствия пак е на старта. Благодаря за хубава статия и клип, които ни предоставихте.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s