Работилница за шампиони


„Тази планета има — или по-точно имаше един проблем: почти всички хора, живеещи на нея, през по-голямата част от живота си се чувстваха нещастни. Много бяха предложенията за решаването на този проблем, но повечето се отнасяха до движението на едни малки зелени късчета хартия. И това е много странно, защото, общо взето, тези малки зелени късчета хартия съвсем не бяха нещастни….“    по Дъглас  Адамс

„Сега времената са трудни“…….. 

Dimitar MitevСподелял съм не веднъж, че тази реплика наред с „готов съм да поема своята отговорност“ или още „сега сме само в началото“ са едни от най-досадните неща които някога съм чувал! Какво значи „сега“? Вчера, миналата година или преди пет години да не би да беше само шампанско и хайвер? Може ама за едни и същи хора които на сбирките си разискват проблемите на обикновените хора – сякаш те самите са от Марс….. а решенията на проблемите си остават за самите хорица!? Когато трябва да се лекуват болни деца „необикновените хора“ обявяват смс кампания а другите онези „обикновените хора“ пускат самите смс-и! Какво значи да поемеш отговорност за провала си, че ще върнеш тлъстите заплати от по 15000 хил.лв за това, че си предал и разочаровал милиони които вземат на заем за да преживеят месеца? Какво значи да си в началото на нещо от което цял живот се храниш и накрая пак не го умееш – да не би майка ти днес да те е родила?  И все пак факт е, че ако земята все още се върти и продължават да се случват добри неща, то те винаги идват и са благодарение най-вече на обикновените хора с необикновени способности, вяра и ценности!

В необятния свят на информация и медиен апогей сред криминалното, скандалното и кича все пак в някой медии и журналисти витае духа и на креативното! Заради всички онези които не престават да гледат на ежедневието с вяра, че в живота има оазиси, на които може да се диша дълбоко днес все още можем да четем и позитивни новини!

Изказвам благодарност на екипа на http://www.sliven-news.com и Ви предоставям линк към публикацията касаеща едно наше начинание, което се надявам и вярвам, че ще се превърне в модел – било то и за „обикновените“ хора!

Предлагам ви по-долу цитат и малка извадка по темата публикувана вчера в Сливен нюз

„Заели сме се да дадем своя личен пример и да помогнем на всеки който открива себе си чрез спорта, здравословния начин на живот и се отнася с любов към тялото и духа си. Искаме да са пълни спортните зали, стадионите, пистите и басейните а не само заведенията, компютърните клубове и дискотеките. Учредихме този клуб в който обичащите спорта да намерят своя втори дом и за да стане една работилница за таланти където да се кове желязната воля на бъдещите ни шампиони споделя мотора на проекта и апостолски заредения с решителност Димитър Митев!

Успехите на почетния гражданин на нашия град и познатия по целия свят Красимир Костов са провокатор за идеята един ден по неговите стъпки да тръгнат и децата на Сливен.

Преминал в битки живота на Краси го прави това което е той днес. С невероятните си постижения в тратлона и десетките поставени рекорди са най-малкото основание за мисията му днес! Искам децата да изправят походката си, вдигнат високо глава и да погледнат към света с усмивка, заредени с амбиции да го покоряват споделя фитнес инструктора Красимир Костов.“ А за всичко в детайли можете да прочетете ТУК!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s