Това съм Аз!

dimitar-mitev-09-2016-1      

    Димитър Николов Митев

Ще ме разпознаете по особения и малко отнесен поглед, в който уж нещо трябва да прочетете, но някак си не успявате. Не се комплексирайте, нормално е един Водолей, да е по-умен от вас – една от отличителните ми черти е изключителната интелигентност 🙂

От както се помня експериментирам – богатото ми въображение е пословично! Понятието работно време за мен означава, всичкото време, в което една работа може да бъде свършена и един лев да бъде заработен! Ако човек може да пилее пари по всяко време на денонощието, значи трябва да може и да ги печели по всяко време! Не подкрепям мързела, но добрата почивка е задължително условие. Любимия шеф в кариерата ми си остава човека, който виждам всеки път щом застана пред огледалото :)! Часовника и началника са две от многото екстри, от които отдавна съм се отказал доброволно в рамките на работния ден – точността и дисциплината обаче поощрявам и подкрепям с две ръце! Всяко посегателство към независимостта ми е обречено на неуспех, рядко може да срещнете по-свободолюбив човек от мен. Острото ми чувство към несправедливостта, с която се сблъсквам не рядко, ме кара упорито да се боря против нея. Ако ме провокирате за нещо, ще срещнете огромна съпротива – упорит но справедлив :).

Родил съм се на 30-ти Януари, през онази люта зима на 1971 год. в Прекрасната България и толкова красивия Сливен!
Влюбен съм в Родината си, любимия отбор, Heavy and Rock музиката, (ако търсейки ме в Сливен не ме откриете като Димитър Митев, то като „Митко Accept-a“ едва ли ще ви е трудно). Не тичам подир всеки чифт хубави крака, които минават покрай мен 🙂 – вярвам в любовта все още! Готов на всичко за семейството си, заклет Меломан и болен оптимист въпреки, че в този живот покрай доброто се случват и неприятни неща понякога! Ако много искам и съм решен да направя нещо, почти е невъзможно нещо да ме спре! Зад барабаните – (едно от уменията с което дори и вадя някой лев, докато си доставям удоволствие от работата) обичам да сядам и до днес, но те са като клелото – научиш ли се веднъж, цял живот го практикуваш!

Спортната ми натура и страстта към надпреварата не спират да подлагат на изпитания тялото ми! Десетте години активен футбол, малко мотокрос, малко бокс, фитнеса, колелото, планината и йогата са занимания, за които наистина искам да имам всичкото време на света, но и на мен нищо човешко не ми е чуждо, а в това число и мързела на моменти, за който винаги имам оправдание пред себе си с другите неотложни житейски ангажименти :(!

За това, че преди близо 20 години прибрах зелената карта за САЩ в едно чекмедже и реших да остана в България, никога няма да съжалявам! Защо да търся щастието на хиляди километри, като мога да го преследвам всеки миг, където и да е по света (и, ей ме на сега в Англия 🙂 )! Щом човешки крак успя да стъпи на ЛУНАТА, защо аз тук на земята и в страната в която съм роден, да не мога да постигна онова, което искам и останах на балканите – по-конкретно в подножието на Стара планина (не за постоянно)!?
Работя в сферата на един от най-оскъдните ресурси – Човешките! Едно от най-слабите места на мениджмънта, един от най-подценяваните фактори  за развитието на бизнеса, възпитанието и развитието на нацията! Всеизвестно  правило е, че талантът трябва да бъде обгрижван и култивиран, за да се усъвършенства и да допринася с уменията си ползи за обществото, а не да бъде презиран (както за жалост е в България). В Щатите например има хиляди агенции, които грабват „генийчетата“ още от люлката и се грижат за безпроблемното им развитие. Тук обаче оставяме таланта да се оправя сам и резултатите са……..  трагични! Вадя си хляба от Маркетинга, търговията, продажбите и Образованието. През последните 25 години “помпах мускули” във фирми като:

ТВ МЕРКАНТО – Търговски директор;
„ВАНЕССА МЕБЕЛ – Търговски директор;
ОFFICE1SUPERSTORE ” – Регионален мениджър;
„BILLA” – България – Управител;
„Мел Инвест Холдинг“ търговски представител;
„Penny Market“ България – регионален мениджър
ТВ Европа – управител 
СК по триатлон – Сливен – ПР мениджър, Председател и Управител

момчето зад щанда 🙂

Образованието, което получих, в според мен един от най-добрите икономически университети (С. А. „Димитър А. Ценов” – Свищов спец. Маркетинг и планиране и спец. Икономическа педагогика), ми даде много, за да може това, което работя да ми доставя удоволствие – за себе си мога да кажа, че факта, да смятам професия и хоби за едно и също, е показател, който според мен, не е без значение за доброто ми по принцип настроение 🙂 !  

Когато през 2010 Юри Митев ме срещна с Краси Костов, веднага разбрах, че пред мен се изправя едно от най-големите предизвикателства в живота ми! Видях кауза, видях и една мечта. Приех поредното предизвикателство в живота си по-убеден от всякога, че трябва да го направя и заради всички онези, които бяха загубили вяра в това, че можеш ли заслужаваш! И още повече, че тази мечта не бе само моя, а на едно цяло съсловие спортисти и три поколения Българи! Много време занапред ще се говори и пише, за онова което е постигнал Краси. Ще се говори и за онова, което ще постигнем в бъдеще заедно с него в триатлона, но по-важното е примера да бъде последван и по утъпкания от нас път, да препускат с успех следващите поколения, за да може един ден България пак да е фактор в световния спорт, а не само с успехи от параолимпийските игри! Самочувствието ми и пословичната ми липса на скромност не са пречка за трезвия ми поглед. Макар прозрението, че несъвършенствата ми са трудно забележими, едва ли има някой еднакво толкова самокритичен, склонен на самоирония, признаващ добродетелите и ликуващ от успехите на другите!? Бавя но не забравям, а това може да е много голям проблем!

Да сбъдвам мечтите, както моите така и на хората около мен и постигам целите си е перманентен процес в моя живот. Това от всяка битка да излизам с определен успех винаги е свързано с не малко страдание на онези, които в даденият момент са заставали на пътя ми – в един определен момент всеки един човек изпречил се пред мен изпитва болка!

Моите съвети:

Важно е да бъдете себе си и дадете простор на идеите си, отнасяйки се трезво към настоящето планирайте бъдещето си и не спирайте да мечтаете – не пренебрегвайте уменията и опита си от миналото – там са корените ви! За всичко се намира изход, не унивайте. Понятия като късмет, проблем и пречка, са по-скоро свързани с липсата на желание и качества да постигнем нещо, отколкото с това, че го има или няма тяхното влияние за да не можем!!!  Използвайте всичките си възможности и не оставяйте момента да ви се изплъзне. Можете и сте способни да се справите в живота с неговите предизвикателства, дори блестящо, стига силно да го искате! Не е възможно напълно да се провалиш, ако не дръзнеш да опиташ :)! За да разбереш дали можеш нещо и дали то е по силите ти, пак трябва да опиташ!

 Носете в себе си любовта и красотата. Те винаги вдъхновяват и подтикват към творчество, правят ви по-нежни, любящи и чувствени, а в същото време желани, търсени и обичани! Независимо от всичко онова, през което ще трябва да преминете и всичко онова, което се изпречи на пътят Ви, не я губете за нищо на света – нея свободата! Тя както казва Виктор Франкъл е „един от човешките феномени, но има предел“! Човекът не е освободен от условията, а само свободен да приеме нагласата към тях. В крайна сметка от нас зависи, дали да се подчиним на условията, или да бъдем победени от тях!“ Научете се да бъдете благодарни! Научете се да прощавате – но не на всяка цена – Справедливостта е най – висша форма на добродетел! Бъдете съпричастни, отговорни и милостиви – дайте своя принос, за това този свят, да бъде едно по-добро място за човечеството – за мен, за Вас и за Тях – всеки човек го заслужава!

Още за мен тук: Една наградка 🙂

За връзка с мен:

Фейсбук,

YouTube,

Vbox7 and My,

Snimka.bg,

one ironman in facebook,

Svejo.net и навсякъде в Google 🙂

http://www.mitev.drums@gmail.com


Google:

 

14 коментара за “Това съм Аз!

 1. продължавай оптимизма ти винаги е бил заразителен.ВЪПРЕКИ ЧЕ СЪМ ДАЛЕЧЕ НАДЯВАМ СЕ ДА ПРИХВАНА.

 2. Митак гледам имаш интернет вече. Напиши някой дума и за най-добрия доставчик на интернет:)

 3. gledam i se 4udja,kak e wazmojno towa.rus wisok i stroen,sineok.Njama tlasti4ki palaski,no nujdae se ot laski.Ei,ama mnogo sme si hubawi be,hele ti,taka e-otlejalo wino.Malko ama samo mnogo malko se zamisljam za wazrasta,no i az znam sega 4e nikoga ne sam se 4uwstwalatolkowa hubawa i stastliwa,za6totosam dowolna ot sebe si i ot towa, 4e i nai skapite hora za men sa dowolni ot sebe si.I ikoi,i ni6to ne 6te ni otneme-wjarata w nas, wjarata w nas,ELLIS

 4. Bravos,…
  Radvam se 4e nai-posle si nameril miasto kydeto da izlee6
  du6ata si!
  Pojelavam ti mnogo posetiteli i interesni temi!
  S mnogo lubov:
  Joro

 5. Ейййй Жорка много мило! Благодаря! Представям си усмивката на изражението ти! Ама си представям и стойката ти, като четеш някой от нещата 🙂 Няма как да се държиш за корема и да стоиш изправен 🙂

 6. Харесва ми Вашето „Това съм Аз!“. Аз също съм установила, че в С. А. „Димитър А. Ценов” – Свищов наистина се преподават знания по икономика (често работя като ‘даскал в сянка’ и това ми дава възможност да си правя изводи). А когато чуя за Сливен винаги се сещам за една много смешна история: някъде в годината, в която сте се родил, едно момче, което е войник по онова време във Вашия град, пише на приятелката си, студентка в СУ – „Сливен е модерен социалистически град…“. Иначе, харесвам Вашия кмет и познавам хора от Сливен, които също харесвам – вж. Moje bi nai-interesnia epizod izla4van dotuk (http://yoalbo.wordpress.com/2009/02/02/916/).

 7. 🙂 Така е наистина има хора и в Сливен, които човек може да хареса, като мен например 🙂 ! И модерни даже! Виж социалисти….мммм не знам да ли има за харерсване? Нашия Кмет – дай боже всеки му!

 8. 🙂 ами, безумието на онова „някога“, караше хората дори в любовните си писма да пишат глупости…
  в наши дни много от младите хора, които през социализма са били деца, всъщност са възпитани (от родители, учители, общество) в леви ценности – много ни е ляво обществото, затова и… левашко 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s