МЕЛОМАН


Заспивайки в ноща изплувам в своя сън,

между скали от смях и сърпа на съдбата,

гробове хладни в бъдещия дом зоват,

солена пръст се впива бързо в мойте мисли…..

АРХИВИТЕ НИ ПРИПОМНЯТ

МЕЛОМАН ПРЕЗ 1989 г.

„Времената бяха други”. Това клише винаги е вярно!

Когато си припомняме миналото, няма как нещо да не се е променило….

Променени сме и Ние, но се надявам и вярвам, че повечето си е същото. Стремежите, мечтите,, вярата и онзи младежки, див порив в душите – той ни направи това, което сме и днес 30 години по-късно!

Разпръснати по всички краища на света и днес ни свързва миналото и историята. Историята на една група… рок-група МЕЛОМАН.

Идеята за създаването и датира от края на 1985 г. Причината това да не се случи е, невъзможността по това време да се намерят музикални инструменти и оборудване за целта! След повече от година ходене по мъките, през 1987 г. след куп от неволи групата все пак става факт. Апартаменти, мазета и вилната зона в Сливен са първите репетиционни на групата. Иван Кремъков (тогава ученик в математическата гимназия) и Димитър Митев (ученик в електро-техникума) започват сами двамата, преди към групата да се присъедини Росен Тодоров (също ученик от градския електро-техникум) в града. В тази формация е и първата сценична изява в ДНА Сливен през 1987 г. В началото групата свири кавъри на популярни български и западни хеви метъл групи, но свири и авторски песни, първата от които е ”Алиенация”.

През първите две години в МЕЛОМАН освен Димитър Митев и Иван Кремаков – кръстник на групата участие взимат редица млади музиканти, а сред тях са и Иван „Даймънса” Дамянов и Найден Дойнов „АРО”. През 1989 г. родната казарма налага на Иван и Росен да прекъснат творческия си път и Димитър „Митко Аксепта” Митев, както още го наричат остава сам. По това време хора от комсомола и ТЕЦ Сливен отпускат средства за закупуване на озвучителна апаратура и музикални инструменти. Създадените добри условия и помещение в предприятието са основна причина групата да се запази, макар и в основно променен състав. Подновеният състав който включва Димитър Митев – ударни, Юлиан Фарашев – вокали, Георги Костадинов – китара, Веселин димитров – китара (и основен автор на текстовете) и Спасимир Гелев – бас, е най-продуктивния и с най-много изяви на живо. В този състав МЕЛОМАН записват и втория си демо албум „Царството на съня”, а през 1990 г. участват на първото издание на Поп-рок фестивала в Несебър, където печелят втора награда в конкурса. През годините делят една сцена с редица от популярните тогава, а някой все още и днес популярни групи и музиканти.

Благодарности към всички онези, които през годините бяха с нас в това приключение, помагаха ни и ни мотивираха. Благодарности към всички приятели и почитатели, които и днес ни чакат с новини! Надявам се скоро да можем отново да ги зарадваме.

Днес, 30 години по-късно носталгията и сантиментите са единственото, което ни връща в онези времена, но погледа винаги е в бъдещето, а вярата винаги с нас!

„Реки от немилост обгръщат ме сухо, на болката вече съм роб. 

Ръце ме прегръщат приятелски топло спотайвайки в себе си нож….“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s