КЪСМЕТ, КАЧЕСТВО ИЛИ ВЯРА В ДОБРОТО


Не разбирам значението на думата „късмет”, и не я приемам!
За мен случайностите не съществуват!
В този живот всичко е следствие и функция от действията (или бездействията ни) и постъпките ни в предходен момент, във време и място, на което сме били по собствено желание!

Според Наполеон „Късмета е качество”, и Аз съм съгласен с тази му теза.

Не може да имаш нещо, ако не го искаш и търсиш, още по-малко, ако не положиш поне минимални усилия!
От лотарията се печели, ако имаш фиш – все едно от къде е той!
Ако не посееш не пониква, ако не даваш няма и да получиш, ако не вярваш няма да ти вярват и на теб!

Живота е низ от събития, които са в резултат от предходни действия и решения, плод на личния избор. Природата обича толеранса и равновесието, а те са нашия барометър! Няма ли ги, всичко е по-трудно!

Да оправдаваш неуспеха със съдбата е нелепо. Да си тъжен е въпрос на лично отношение към себе си и към най-близките ти хора. ВСИЧКО Е СЛЕДСТВИЕ!

Най-кратката история на един човек се състои от годината на раждането му, тире, а после годината на смъртта му. Колко е дълго тирето няма голямо значение, защото е важно какво е зад него.   „Кристиян Таков”

Човешкия живот е разказ от и за самите нас, нашата илюстрация! Едно тире между две цифри (година на раждане и годината на смъртта ни – времето от първия ни и последен земен дъх), върху което ще оставим себе си и нашите постъпки, спомена за нас! Как искате да бъдете запомнени зависи от вас!? ПОМИСЛЕТЕ СИ!
Как да изглежда този разказ зависи от самите нас! Ако го пресъздадем в една картина върху бял лист, той може да е нашия шедьовър или нашия пасквил! Може да нарисуваме от него пейзаж, склонен да радва и разплаква от радост. Можем да оставим цветове и красота или само тъга, в черно и бяло, а може и просто да е само един намачкан лист хартия, изцапан с пошлости и мърсотия, оплескан с пръски от кафяво, а може да бъде и трябва, да е радващ очите разказ в цветовете на дъгата! РЕШАВАМЕ САМИ! Втори шанс няма! ЖИВОТА СЕ ЖИВЕЕ ВЕДНЪЖ! Бъдете хора, бъдете добри и си помагайте!

ОБИЧАЙТЕ СЕ!
Огледалото не е случайно изобретение, още по-малко е в полза на суетата! Огледалото е съдник и съветник. Ако виждаш в него добър и смирен човек, ще срещаш добри хора всеки ден. Ако преди да заспиш видиш в огледалото усмихнат и благодарен за шанса си човек, и го видиш и на сутринта, тогава всичко ще е толкова лесно и красиво, че дори най-голямата тревога неще ти попречи да се радваш и раздаваш. Огледалото в живота отразява и нашите действия. Както се държим с другите, така ще се държат и те с нас. Каквото помислим, това ще ни сполети.

КАВОТО СТОРИМ ЩЕ НИ СЕ ВЪРНЕ!  ПРАВЕТЕ ДОБРИНИ! Научете се да бъдете добри хора! Опитайте се!

 Историята съм я споделял и преди, но съм решил да я споделям и занапред, колкото е необходимо, защото всички се учим всеки ден от живота и всички сме длъжни да предаваме наученото. Само така ще можем да споделим с другия, а какво по-хубаво от това да има какво да разкажеш….

„Имало едно време един лорд. Един ден бързи вестоносци предупредили добродетелния феодал, че приближава голямо наводнение. Лордът изтичал в катедралата и започнал да се моли на Бога за спасение. Когато водата достигнала до стълбите на катедралата, негов слуга с малка лодка догребал до тях и помолил лорда да се качи на лодката. „Не, благодаря. Аз вярвам в Бог и справедливостта. Бог ще ме спаси.”

Тъй като водата продължила да приижда, лордът се качил при камбаните. Този път към него се приближила моторница. Вълните силно се блъскали в стените на кулата, а каращия моторницата викнал: „Идвам да те спася. Скачай в лодката!”
Благородният лорд отново отговорил: „Не се безпокой. Аз вярвам в Бог. Той ще ме спаси. Не се нуждая от шумни машини за това.”
Накрая водата погълнала катедралата. Лордът се държал за върха на най-високата кула, а тялото му било разкъсвано от вълните. Тогава над главата му прелетял хеликоптер. Пилотът му извикал: „Хвани се за стълбата, много те моля мой скъпи лорде!”
И лордът отново отговорил: „Не се тревожи. Вярвам в бог. Той ще ме спаси.” Минута по-късно водата се надигнала още повече и лорда се удавил.
На небето (той бил въпреки всичко добър лорд) той се изправил пред Бог.
„Мой Боже – казал той, – аз вярвах в теб през целия си живот. Следвах всеки съвет и заповед, която твоят проповедник ми казваше. Когато другите се усъмниха в теб и се обърнаха към машините, аз вярвах, че ти ще ме спасиш. Но ти ме остави да се удавя….”
„Глупак! – прекъснал го Бог. – Кой мислиш ти изпрати обикновената лодка, моторницата и хеликоптера!”

Всеки ден някой ни подава ръка, и всеки ден някой играе ролята на късмета! Дали и колко го забелязваме и отчитаме е друг въпрос. Ако един ден решим, че ни е подминал, то вината е само наша!

ЩАСТИЕТО Е ВЪПРОС НА ЛИЧЕН ИЗБОР И ОТНОШЕНИЕ КЪМ НЕГО, КЪМ САМИТЕ СЕБЕ СИ, КАКТО И КЪМ ХОРАТА КОИТО НИ ГО ЖЕЛАЯТ!

 Народната мъдрост и наблюденията на шаманите се обединяват, за да ни помогнат да разберем кои от знаците на съдбата наистина ни обещават приятна изненада, сила, здраве и благополучие. Обектите, действията и емоциите – всичко това е не само възможно, но и необходимо да бъде насочено в наша полза. Кои са знаците на съдбата, на които си струва да обърнем внимание:
Не забравяйте закона на бумеранга и винаги търсете начини да помагате на хора в нужда. Доброто със сигурност ще се върне при вас. Не си правете шеги със смъртта. Тя също може да си направи шега с вас, затова не рискувайте.
Не се концентрирайте на негативното. Вървете с високо вдигната глава, а в ръка стиснете метален предмет или камък.
Съдбата ни подлага на изпитания, не за да ни пречупи. Нейните уроци са висша милост. Научете се да не се предавате пред трудностите, а да се учите от грешките си, за да предадете своя опит на бъдещите поколения.
Водата е източник на сила и мъдрост. Съдбата ни дава шанс да получим подкрепата на духа на водата. Не изхвърляйте боклук във водоемите – така сами си навличаме болести.
Не наричайте миналото най-доброто време от живота си. Капризната Фортуна може да се обиди и да спре да ви изненадва с приятни сюрпризи. Живейте щастливо днес и утре, а не в минало време.
Градете щастието си заедно с любимите хора. Действайте заедно и си помагайте един на друг.
На света всичко е в хармония. Създайте хармония и вътре в себе си, спрете да мислите с клишета и да изразявате мислите на другите. Живейте във взаимно разбирателство, молете се на своя бог и не обиждайте никого. Съдбата ни учи да не обръщаме внимание на недостатъците на другите, а да коригираме своите.
Ако чувствате някаква тежест, разкажете за своите проблеми на вселената. Тя както никой друг е в състояние да изслуша и да предложи изход от ситуацията. Човек понякога има нужда от силен и мълчалив събеседник.

Винаги е по-добре да имаш човек с който да помълчиш, отколкото да вдигаш врява, дори и сам пред себе си!

Винаги помисли върху това, което ще кажеш, защото в повечето случаи ще нараниш най-вече себе си! Тези, които те обичат и разбират ще ти простят, но болката не се лекува с медикаменти, а с любов и признание за грешката! Грешката не е невъзможна, но повторението и я превръща в зло!

Никога не губете връзка с корените си. Колкото повече внимание обръщате на живите и починали роднини, толкова повече родовата сила ще ви защитава. Духът на предците защитава целия род и съдбата непрекъснато ни показва тяхната загриженост. Важно е да чувстваме и виждаме със сърцето си.  Домакинята, купувайки продукти за дома, знае, че се грижи за щастието и здравето на цялото семейство. Вашата загриженост идва от сърцето. Благосклонната съдба вижда желанието ви да се грижите за любимите хора и ви дава сили и оптимизъм. Доверете се на интуицията си. Фортуна говори на всички езици. Наблюдавайте измененията, които настъпват с вас. Ако имате късмет, то вие сте на прав път.
Обръщайте внимание на препятствията по пътя си. Еднократното „препъване“ не означава, че грешите. Но ако следват едни и същи препятствия и съдбата сякаш се отдалечава от вашите дела, това трябва да се разгледа сериозно. Анализирайте действията си – може би сте пропуснали нещо и съдбата ви дава възможност да се коригирате.

И с цитати от:
https://dama.bg/article/znatsite-na-sudbata-koito-triabva-da-se-nauchim-da-zabeliazvame/15957/ © Dama.bg

Вашият коментар