Страх – vol.2


 „Научете се да се справяте с неуспехите;

Научете се да се справяте с отказите;

Научете се да се се справяте с финансовите затруднения;

Научете се да се справяте със самодоволството

и винаги давайте повече, отколкото очаквате да получите!“

по Антъни Робинс

  Краси Костов не познава страха! Не го познаваме и ние хората окло него! Сега започваме борбата – други трябва да се страхуват! Например хората от клипа :)!

Не искам да вменявам вина! Провали няма – има само резултати! Не заминахме и не участвахме. Сега имаме повече време да се подготвим – цяла година! Краси ще стане IRON MAN! Не е все едно кой помага. Лошото е, че никой не го прави или поне не от сърце. Отказа в последния момент на един от спонсорите (а те са само трима) и полувинчато изпълненото обещание на втория провалиха участието. Не се сърдя. И малката помощ е помощ. Дано за напред нещата се променят в положителна посока. Ние ще дадем всичко от себе си и ще преминем през лентата с надпис IRON MAN! Дано институциите в България осъзнаят, че имаме намерение да го направим с Българското знаме на раменете на Краси…..?

Много преуспяващи хора знаят как да използват онова, което е най-важно без да затъват в подробности. Можете да прекарате цялото си време в изучаване на корените на дървото, а може да се изучите как да берете плодовете! По-добре е да се вгледате в ползите, а не на всяка цена в инструментите с които да извършите нещо. Не винаги са важни подробностите  а резултата! Горните думи са в страни от философията ми и това са доста големи компромиси на които трудно съм способен. Ама мамка му понякога има и неща по-силни от мен колкото и да е трудно да се повярва нещо такова :)! Все пак е добре да се знае, че ефективните лидери не са непременно хората с най-много информация, а тези с най-много знания! Ако погледнете преуспяващите хора ще видите, че те не са непременно най-умните, нито най-добрите, силните или бързите. Те са от хората, които са се отдали изцяло на това, което правят!!!

Няма сигурен успех без отдаване!

Ако сте от хората, които притежавате чувството за уважение и оценка на другите успеха няма да закъснее.  Ако обсъждате с вашите съмишленици и колеги как да се направи нещо и как да се постигнат по-добрите резултати то те няма да закъснеят! Имате данни за пропуски, обратна връзка за грешките ви, срещате се и обсъждате процеса неминуемо ще се ускори.

Том Уотсън, основателя на IBM разказва история в която един от подчинените му направил ужасна грешка , която струвала на компанията десет милона долара! След като го повикал в кабинета човека казал: Предполагам, че искате оставката ми? Уотсън го погледнал и отговорил: Шегуваш ли се? Ние току що изхарчихме десет милиона за обучението ти…….!

Няма цена, която да не си заслужава това към което сме се устремили!

2 коментара за “Страх – vol.2

  1. Няма да коментирам конкретно темата за страховете ни и как да се справим с тях. Ще цитирам само една мисъл на Айнщайн: Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали.

  2. Pingback: Утре започва от днес… « Преди да полетиш

Вашият коментар